Naturfilm med DSLR + Hvalsafari +
Langtur til Island +Bjørn og ulv
+ Kamuflasje + Rypejakt med kamera + Eget filmprosjekt +
Filmfortelling og dramaturgi + Drone +Timelaps
Innføring i produksjonsplanlegging – fra ide til ferdig film+ Regi Adobe premier +
Bildebehandling, Photoshop + Grading av film

+ Glidecam og jib +After effects + Landskapsfoto +
Portret foto lyssetting + Actionfilm; surf, ski, kano/kajakk, klatring +
Friluftsliv og turer alle årstider  + Reindrift + Filming under vann +
360 grader VR film + Viddetur og høstfarger  + Gourmemat +

Kanopadling Altaelva + Ski og topptur + Skredvurdering + Snøhule +
Tur med polarhund + Isfiske + Nordlysjakt med garanti +
Bålkos + Isklatringt + Kart, kompass og GPS + Fiskever og kystkultur +
Fuglefjell med lundefugl + Valgfri tur; USA eller Russland

Film/fotografer utendørs action, nordlys, fugler og dyr i kremen av nordisk natur. Opplev Islands vulkanlandskap, Varanger, fuglefjell, lunde, ørn, ulv og bjørn. Premiere, Photoshop, timelapse, drone.

Har du en drøm om å skape dine egne natur- og friluftslivsfilmer? Om å oppleve vill natur og magisk nordlys? Film og fotografer utendørs action, fugler og dyr i kremen av nordisk natur. Opplev Islands vulkanlandskap, Varanger, fuglefjell, lunde, ørn, ulv og bjørn. Premiere, Photoshop, timelapse, drone.

Finnmark er fullt av opplevelser og motiver som bare venter på deg! Magiske Seiland Nasjonalpark med breer og høyfjell, Fuglefjell med havsule og lundefugl, kysttur og gourmetmat fra havet, intense høstfarger på vidda og mange nordlysturer er noe av det du får oppleve. Legg til samhold, vennskap, felles inspirasjon og masse kunnskap i film, foto og friluftsliv + langtur til Islands vulkanske landskap og bjørn/ulv i de finske skoger – da har du film og foto på Alta folkehøgskole!

PER
ARNE
ASKELAND

Per Arne er foto-entusiasten på Øytun, og når gode ørnebilder eller nordlysbilder er innen rekkevidde legger han inn et ekstra gir. Med sin lange erfaring innen både fotografering og friluftsliv i Finnmark vet han om mange flotte steder, og om hvor man finner forskjellige fugle- og dyre-arter. Og hvordan man får bra bilder.

perarne@altafolkehogskole.no

Utdanning, kompetanse:
Allmennlærerutdanning,
HiF Foto/friluftslivslærer på Øytun siden 1985 Lærer mediefag, Høgskolen i Alta, 1985-1988 Mediefag, årsstudium Høgskolen i Volda/Alta Kristendom/livssyn, årsstudium, Høgskolen i Alta

Per Arne er fotograf og har laget timelapsefilmer og bildeshow for bl.a Alta Museum og Seiland Nasjonalpark. Han har eget firma og produserer bilder, film, trykksaker og internettsider. Han var med på å starte opp nærradioen i Alta og ledet denne gjennom flere år. Jobbet også et par år som medielærer ved Høgskolen i Alta med bildemedier som spesiale. Han startet og ledet Nordisk Nettverk for fotolærere i folkehøgskolen fram til 2002, og har gjennom dette et bredt kontaktnett i Norden. Per Arne har vært utallige turer på den nydelig øya Seiland i Altafjorden, og i desember 2007 ga han ut boka Drømmelandet – en fotografisk reise i Seiland nasjonalpark. I 2011 ga han ut en lærebok i fotografi, “Kreativ digitalfoto”, og i 2012 kom boka “Ørnelandet” som tar for seg natur og fugleliv på Finnmarkskysten.

– Skallbekledning
– Ullundertøy
– Dunjakke eller tjukk ullgenser
– Fjellstøver/Fjellsko
– Ryggsekk 70-90 liter
– Sovepose
– liggeunderlag
– Termos (hvis en ønsker)
– Turbestikk, tallerken, kopp
– Fjellski/telemarkski
– Skistøvler
– Snøspade
– Speilreflekskamera/systemkamera
– Objektiv std zoom + telezoom (70-300mm el. mer)
– PC el Mac + Photoshop
– Kamerastativ

– Annet fotoutstyr
– Snorutløser/fjernutløser
– Etc.

Som du forstår kan lista bli lang. Det er ikke sikkert du behøver å kjøpe alt nytt. Se hva du har, ta det med og bruk fantasien. Her på skolen har vi kontakter som gir oss en del rabatter på foto- og friluftslivsutstyr. Utover i året kan man gå sammen om felles bestillinger, og på den måten spare en del penger. Selvfølgelig kan du komme til Øytun uten å ha hele lista i boks. Du må imidlertid ha fotoutstyret som er nevnt ovenfor og varme og vindtette klær, sekk, liggeunderlag og sovepose fra starten av skoleåret. Snøen kan legge seg allerede i oktober/november, så da trenger du skiutstyr.

Det er mest funksjonelt med en to-pose løsning slik at du kan ha med en liten innerpose til toppturer, og ligge i to poser kalde netter. De fleste har en pose fra før som kan kombineres med en liten dunpose innerst. Dette er besparende med tanke på plass i sekken og økonomien. unngå store kunstfiberposer som tar stor plass og gir liten fleksibilitet. Løsningen du velger bør tåle ned til -20° C. Dette prater vi mer om når vinteren nærmer seg.

Digitalt speilreflekskamera/systemkamera. Objektiv med vinkel f.eks 18-55mm samt objektiv med tele f.eks 70-300mm. Fotostativ med ben som kan foldes ut – kulehode med hurtigplate anbefales.

Sykkel er ikke noe du må ha, men kan være kjekt å ha. Det er 6 km til Alta sentrum og nærmeste matbutikk.