På tur i nasjonalparker i nord + Fra hytte til hytte i Dividalen +
På tur med Aleksander Gamme + Pusterom og hvilepuls 
+ Tid til refleksjon + Strandrydding  + Surfing + Bærekraftig hverdag + Lokale og globale trusler 
 + Plast i havet + Sjødeponi + Vindmøller 
+ Fridykking med hval + Fugler og dyr på nært hold + Kystens matkultur 
                                                 + Seiling i Altafjorden  + Padle Altaelva + Bli trygg i naturen + Sanke mat og urter  + Ski og fotturer i unik natur  + Drift av hønsegård på tunet + Reindrift og Samisk kultur + Utstyrsreparasjon + Magisk nordlys + Solidaritetsarbeid + Ryddeaksjoner + Biologi og økosystemer + Skrive og formidlingskurs + Publisere artikler  + Samarbeide med forskningsmiljøer + Samarbeid med miljøorganisasjoner + Vi vil bli sett og hørt.
Fra til hytte til «hytte» til miljøvern og kampsaker. Vær med å surf på den grønne bølgen. Mål krefter med den arktiske naturen og styresmakter.   

Det skyller en grønn bølge inn over landet vårt, ja inn over kloden vår! De siste årene har det blitt mer og mer fokus på hvordan vi mennesker påvirker klimaet med vår levemåte. Og det er fantastisk å se hvordan ungdom nå står opp og roper høyt mot politikere og forlanger at NÅ MÅ NOE SKJE! GRØNN BØLGE er linjen for deg som ønsker å være med på dette, som vil komme nærmere den naturen vi ønsker å bevare og få fantastiske og unike opplevelser uten å reise langt. Bli med og få dypere innsikt i hva som egentlig skjer med naturen og vær med på å gjøre en forskjell. Men først og fremst ønsker vi å gi deg et meningsfullt år, et år borte fra studiekrav og eksamenspress, der du får tid til å ta vare på deg selv, få overskudd og gode opplevelser, vennskap som varer livet ut og følelsen av at det nytter å gjøre noe!

Naturen i Finnmark og Troms er fantastisk og utrolig variert, og på Grønn bølge får du oppleve denne på nært hold. Seiland, Stabbursdalen, Pasvikdalen og Dividalen er alle unike nasjonalparker der vi skal på kortere og lengre turer gjennom skoleåret. Naturopplevelsene vil du aldri glemme og det vil bli mange magiske øyeblikk. Ikke minst når nordlyset danser på nattehimmelen får du en spesiell følelse av å være en liten del av noe som er mye større enn deg selv.

På Grønn bølge vil vi ha fokus på det GODE LIV i naturen. Å spille på lag med naturen handler bl.a. om sporløs ferdsel, nærhet til dyre og fuglelivet, få mer kunnskap om og innsikt i livet i naturen, få kjenne på naturens puls og oppleve roen og freden som bare livet i naturen kan gi oss. Vi tror at nærhet til skog – vann – hav – vidde – fjell – flora – fauna, kan gi oss et PUSTEROM til å finne tilbake til oss selv og finne glede i de enkle tingene. Rett og slett SENKE PULSEN, lade batteriene og bruke energien vår til å gi vårt bidrag til en bedre fremtid.

Aleksander
Gamme

Vår ambassadør!

Norsk eventyrer, polfarer, forfatter og tv-personlighet.

Gamme besteg Mount Everest i 2007 sammen med Stian Voldmo.

I 2011 gikk han alene tur/retur Sydpolpunktet  (2270km) på 87 dager.

I 2013/2014 ledet han en multisportekspedisjon til Dronning Maud Land, Antarktis.

Ofte stilte spørsmål

– Skallbekledning
– Ullundertøy
– Dunjakke eller tjukk ullgenser
– Fjellstøver/Fjellsko
– Ryggsekk 70-90 liter
– Sovepose
– liggeunderlag
– Hodelykt
– Kompass og kartmappe
– Termos (hvis en ønsker)
– Drikkeflaske
– Turbestikk, tallerken, kopp
– Solbriller
– Fjellski/telemarkski
– Skistøvler
– Snøspade

– Fiskeutstyr
– Spade
– Søkestang
– Sykkel
– Etc.

Som du forstår kan lista bli lang. Det er ikke sikkert du behøver å kjøpe alt nytt. Se hva du har, ta det med og bruk fantasien. Her på skolen har vi kontakter som gir oss en del rabatter på friluftslivsutstyr. Utover i året kan man gå sammen om felles bestillinger, og på den måten spare en del penger. Selvfølgelig kan du komme til Alta Folkehøgskole uten å ha hele lista i boks. Du må imidlertid ha varme og vindtette klær, sekk, liggeunderlag og sovepose fra starten av skoleåret. Snøen kan legge seg allerede i oktober/november, så da trenger du skiutstyr.

Det er mest funksjonelt med en to-pose løsning slik at du kan ha med en liten innerpose til toppturer, og ligge i to poser kalde netter. De fleste har en pose fra før som kan kombineres med en liten dunpose innerst. Dette er besparende med tanke på plass i sekken og økonomien. unngå store kunstfiberposer som tar stor plass og gir liten fleksibilitet. Løsningen du velger bør tåle ned til -20° C. Dette prater vi mer om når vinteren nærmer seg.

Sykkel er ikke noe du må ha, men kan være kjekt å ha. Det er 6 km til Alta sentrum og nærmeste matbutikk.