Botrening + Matlaging + Kosthold + Mat på bål +
Personlig utvikling + Sosial trening + Personlig hygiene +
Personlig økonomi + Idrett ute og i gymsal + Trening +
Kreativefag + Dagsturer + Overnattingsturer + Kano +
Klatring + Foto + Kajakk + Valpekos + Fiske + Høsting av bær +
Bålkos + Topptur + Hundetur + Overnatting i telt +
Kystaktiviteter + Aking + Hundekjøring + Ski


Lær deg å mestre de små og store oppgavene i hverdagen. Oppdag dine styrker, nye interesser og bli glad i friluftslivet. Et tilrettelagt folkehøgskole tilbud med fokus på friluftsliv, botrening og livsmestring!
Ingen grenser er en botrenings-, fritids- og friluftslivlinje for ungdommer med lettere psykisk utviklingshemming og behov for et tilrettelagt opplegg.
Ingen Grenser – Botrening, fritid og friluftsliv ble opprettet i skoleåret 19/20, og den erfaringen vi har gjort oss så langt gir stor tro på at et år på folkehøgskole kan være spesielt givende og en viktig utviklingsarena for de som trenger litt ekstra oppfølging og et tilrettelagt studieinnhold.
TILRETTELEGGING
Det er du og dine behov som er viktigst for oss.
Dette linjen for deg som ønsker en mer aktiv hverdag, med bl.a. styrketrening, friluftsliv, og mestring av hverdagens små og store gjøremål. Vi tilrettelegger opplegget for hver enkelt elev, og derfor vil innholdet være unikt fra år til år. Når vi har blitt bedre kjent med deg, legger vi opp dagene etter klassens ønsker og behov.
Her kan du lære deg å mestre store og små utfordringer i hverdagen, på tur og på fritiden – i trygge rammer – og sammen med 100 andre ungdommer som du deler både tur- og hverdagsøyeblikk med.
Skolens undervisningsrom og utstyr er godt tilrettelagt. Målet er å bli bedre på å mestre steder og situasjoner som ikke er det.

BOTRENING
Å mestre hverdagen. Inne og ute.
1-2 dager i uke har elevene botreningsundervisning. Her lærer elevene å skape gode rutiner – på sin måte. Sammen med lærere går de gjennom hva som trengs å gjøres for å holde orden på rommet, forberede seg for turer og andre oppgaver som hører hverdagen til.
Botreningsdagene brukes for eksempel til å vaske klær, holde orden på rommet og på den personlige økonomien. Andre aktiviteter knyttet til botrening kan være å lære om matlagning og hvordan man skaper gode kostholdsvaner.
LINJEINNHOLD
Matlaging og kosthold – Mat til hverdag og fest
Sosialt – Få titalls nye venner
Personlig hygiene – Klesvask, holde orden på rom
Personlig økonomi – Orden i lommeboka
Livsmestring – Skap gode rutiner som passer deg

FRITID
Sammen når vi dine mål
Del hverdagens små og store stunder, og oppdag nye interesser og aktiviteter sammen med nye venner! I løpet av året bygger elevene viktige og betydningsfulle vennskap, bekjentskap og sosiale nettverk som varer livet ut – uavhengig av hvilken linje de går.
En sosial arena
På fritiden tar elevene selv initativ til fellesaktiviteter i både inne og ute. Her finnes blant annet gymsal, et elevkjøkken, peisestue, sløydsal, buldrerom, mørkerom og bordtennisbord hvor elevene kan samles på fritiden. Skolen har også noen organiserte tilbud som f. eks. skolekor og samtale- eller bibelgrupper.
Rutiner i hverdagen
På Alta Folkehøgskole deler elevene hverdagen sammen. De spiser frokost sammen, er med på morgensamling og spiser middag og kvelds når skoledagen er over og de ikke er på tur. Hver dag er ikke lik, men disse faste møtepunktene gir elevene trygge rammer og fine møtepunkter til å dele små og store øyeblikk i hverdagen.
Tilsynsordning på ettermiddag og kveld
Skolen har alltid 1 ansatt tilgjengelig for elevene og som har ansvaret for å gå sjekke til de elevene som har behov for spesiell oppfølging på ettermiddag og kveld. De fleste lærere, samt rektor og vaktmestere bor også på tunet med deres familier. Så det finnes alltid noen på skolen som elevene kan henvende seg til dersom det er noe.

FRILUFTSLIV
Opplev mestring i naturen og lev et behagelig friluftsliv!
Vi tilrettelegger og tilpasser innholdet på turene etter både dine interesser, nivå og kapasitet.
Alta Folkehøgskole er en friluftslivskole så her vil du få lære mye om å planlegge turer, pakke sekken til tur og å være på tur. Å bli god på bekledning og pakke sekken til tur er viktig for et behagelig friluftsliv.
Overnattingsturer – Høst og vinter
Vi overnatter i telt, i hengekøyer og på hytter der det er mulighet for det. Om du liker å sove ute og været er godt kan vi trene på å sove i telt eller under åpen himmel på høsten. Men det finnes mange gode alternativer for hytte- og gammeturer! Når vinteren kommer benytter vi oss mest av hytter i områdene til overnattingsturer.
LINJEINNHOLD
Turrutiner – Gode rutiner, før, under og etter tur
Dagsturer – Turer i Alta og omegn
Overnattingsturer – På hytte, i hengekøye og i telt
Sledeturer – Bli med på sledetur med hund
Valpekos – Tunet kryr av to- og firbeinte venner
Fellesturer – Turer med hele skolen

AKTIVITETER
Utendørs
Aktiviteter vi kan komme innom i løpet av året: kano, klatring, mat på bål, foto, kajakk, valpekos, fiske, høsting av bær, topptur, hundetur, båttur, kystaktiviteter, aking, sledetur med hunder, ski og isfiske. Vi besøker også en av gårdene i nærområdet hvor vi blir kjent med dyrene og gjør ulike oppgaver i fjøset gjennom sesongene.
Innendørs
Vi drar på svømming i Nordlysbadet for både lek og svømmetrening. Vi har styrketrening og annen idrett i treningsrom og gymsal. På ettermiddagene tar elevene selv også initiativ til felles aktiviteter som volleyball, basket og fotball. Vi har en sløydsal og et elevkjøkken som elevene også kan ta i bruk. Det holdes katakombesamlinger ca. 1 gang i måneden med andakt og kirkekaffe.
LINJEINNHOLD
Idrett (inne og ute) – Kom i form
Styrketrening – Sterkere i både kropp og sinn
Kreativitet – Form og farge, finn ditt uttrykk
Venner for livet – Et sosialt og inkluderende felleskap
Gårdsbesøk– Bli kjent med dyrene på et lokalt gårdsbruk
Nordlysbadet – Svømmetrening og bassenglek
Les mer i Ingen Grenser Brosjyren vår her!

SØKNADSPROSESSEN
For å kunne kartlegge dine behov ønsker vi å starte opptaksprosessen tidligst mulig for å kartlegge hvilke behov elevene har og hvilke ressurser vi trenger. Derfor ønsker vi gjerne at du tar kontakt med skolen så tidlig som mulig slik at vi kan bistå dere i prosessen:
1. Ta kontakt med skolen for å avtale et møte eller en prat.
2. Send inn en søknad på folkehogskole.no
3. Vi møtes og blir kjent med dine hverdagsrutiner og behov.
4. Din hjemkommune har eller evt. lager en individuell plan for deg og ditt skoleløp.
5. Vi bistår i prosessen med å søke til NAV om støtte til evt. ekstra ressurser knyttet til ditt skoleår. (Dette bør gjøres før 1. april, men ved nok søkere på linja er det også mulig å søke i frem til 1. juli. )
6. Send inn en søknad om stipend og lån til Lånekassen
7. Velkommen til første skoledag i slutten av august!
Les mer i Ingen Grenser Brosjyren vår her!



BENEDIKTE
URSTAD
Ei smilende sørlandsjente fra Kristiansand med sans for eventyr og bærplukking har gjort nordlending av seg. Benedikte er fascinert av mangfoldet innen idrett og friluftsliv. Hun elsker å være i aktivitet, om det er svett og god bak volleyballnettet, på sykkelsetet gjennom hele Norges land, eller susende nedover på telemarkski. Benedikte er veldig glad i mennesker og deler gledelig av kunnskapen og erfaringen hun har til andre rundt seg. Oppmuntringer er denne dama proppfull av.
Relevant jobberfaring
Vikar på Idrettslinja (x-sport) på Tromsdalen VGS
Frivillig i Laget NKSS i Nord-Norge
Stab på Opptur og TimeOut Fjellbibelskole, KRIK Høyfjellssenter Hemsedal
Tennis instruktør på Action, KRIK leir
Ungdomsleder i Kr.sand Frikirke
Utdanning
Master i idrettsvitenskap, Uit Alta
KRLE, Ansgard teologiske Høgskole og Univeritet i Agder
Praktisk pedagogisk utdanning (PPU), Norges idrettshøgskole
Bachelor i Idrett og Friluftsliv, Høgskoleni Volda og Universitetet i Agder
Bibelskole, Nordic School Levanger
Disipeltreningskole, Kona Hawaii
Kurs
Våttkort, grunnkurs hav og kano
Brattkort

BERIT
MICHAELSEN
Ei raus og omsorgfull dame med stort hjerte for Finnmark og Nord-Norge. Kom flyttende til Alta og Alta folkehøgskole i 1992. Hun har lang erfaring med å jobbe med ungdom. En allsidig lærer som evner å se elevene og er opptatt av at alle skal få utfordringer og vokse som mennesker. Hun elsker friluftsliv sommer som vinter. Er glad i musikk og har en god latter på lur.
Relevant erfaring

HANS KRISTIAN
URSTAD
Hans Kristian er fra Gjesdal i Rogaland og er godt over gjennomsnittet interessert i bål og nystekte boller. Han elsker friluftslivet, og kan ikke tenke seg et bedre klasserom å boltre seg i, enten det er til vanns i kano og kajakk eller til lands i klatreveggen eller på telemarkski. Hans Kristian er født optimist og har Askeladden & Jesus som sine forbilder. De gode klatremulighetene i Øytuns furutrær, lokket Gjesdalbuen til Alta. Han er veldig glad i folk og er raus med det han har fått med seg i sekken sin av historier, erfaringer og kunnskap!
Relevant jobberfaring
Feltarbeider i Laget i Nord-Norge, Norges Kristelige Student og Skoleungdomsslag fra 2016
Stab på Opptur, KRIK Høyfjellssenter sin fjellbibelskole i 2016
Turveileder i tursenteret til Stavanger Turistforening, 2015-2016
Ungdomsarbeider ved Ålgård Bedehus 2010 -2011
Utdanning
Praktisk Pedagogisk Utdanning (PPU) Nord Universitet, Bodø, 2017 -2019
Bachelorgrad i Idrett med Friluftsliv, Universitet i Stavanger, 2012 – 2016
Bachelorgrad i religion, interkulturell kommunikasjon, 2009 – 2014
Disippeltreningsskole, Maui Hawaii, 2012-2013
Bibelskole i Redding, California (BSSM), 2014-2015
Et halvt årsstudium i Kristent ungdomsarbeid, 2011
Elev på Safarilinja, Sagavoll Folkehøgskole, 2008/20095
Kurs
Jegerprøven (2018)
Våttkort, grunnkurs hav (2019)
Brattkort (2009)
Livredningskurs (2019)
THERESE
BRYE (i permisjon)
Ei livsglad jente som har sitt utspring fra det blide Sørland, har flyttet mot de nordlige breddegrader, nærmere bestemt 70° Nord. En allsidig lærer som alltid har et smil på lur, noe elevene kjapt finner ut. Trives godt i vann og på land, men ski og snø er nok det som ligger hennes hjerte nærmest. Hun er lett å bli glad i og deler mer enn gjerne av sin livskunnskap og kompetanse.
Relevant jobberfaring
Friluftslivlærer på Alta Folkehøgskole siden 2014
Linjelærer på Aktivitet, Nordfjord Folkehøgskole (2012-2014)
Idrettspedagog, Geilomo Barnesykehus, Geilo (2011-2012)
2 sesonger som ski- og snowboard instruktør ved Tryvann Skiskole (2007/2008)
Utdanning
Praktisk pedagogisk utdanning (PPU), Høgskolen i Finnmark
Årstudium geografi, Høgskolen i Nordtrøndelag
Bachelor i Idrett og Friluftsliv, Norges idrettshøgskole og Høgskolen i Volda
Ski og skred, Øytun Folkehøgskole (2009)
2 år Nordfjord Folkehøgskole, elev og stipendiat (2004-2006)
Kurs
2014 NF skredinstruktør, Norsk Fjellsportforum
2014 Aktivitetsleder Havkajakk, Norgespadleforbund
2014 Sikringskurs 1 trampett, Norges Gymnastikk- og turnforbund
2013 Klatreleder inne, Norges Klatreforbund
2013 Skredobservatørkurs, Norgesvassdrag- og energidirektorat
2010 Trener 1 og 2 Telemark og Alpint, Norges skiforbund
2009 Avalanche Skills Training Level 2
2009 NF godkjent skredkurs
2006 Instruktør 1 Alpint
2006 Skileikleder
Ofte stilte spørsmål
Tilbudet vårt krever at eleven får ekstra økonomiske ressurser fra Nav eller fylkeskommunen, vi er behjelpelige med å fylle ut og sende søknaden.
Ta kontakt med skolen for mer info.
– Vanlige klær og undertøy
– Treningsklær
– Ullundertøy/ullsokker
– Varmeplagg; tykk ullgenser eller fleecejakke
– Lue/hals/votter/vindvotter
– Solide fjellstøver
– Skisko
– Putevar, dynetrekk og laken
– Dagstursekk 30-40 liter
– Sovepose og liggeunderlag til helårsbruk
– Hodelykt
– Termos
– Drikkeflaske
– Turtallerken/bestikk/kopp
– Solbriller
– Fjellski, skistaver og feller
Ta med den du har, eller en du kan låne. Til vinteren er det mest funksjonelt med en to-pose løsning. Da kan du ha med en liten innerpose til toppturer og ligge i to poser på kalde netter. Dette er besparende med tanke på plass i sekken og økonomien. Det er fint å unngå store kunstfiberposer som tar stor plass og gir liten fleksibilitet. Løsningen du velger bør tåle ned til minus 20 – 25 C. Dette prater vi mer om når vinteren nærmer seg.