Fjellet Øytun ligger ved foten av! Her finner du fiskevann, klatrefelt, sykkelstier og et flott tur- og skiterreng. Du kan spenne på deg skiene rett utenfor internatet og gå på topptur! Fra toppen har du fantastisk utsikt utover Alta, og du får du følelsen av å være på høyfjellet!

Ligger i gangavstand fra Alta Folkehøgskole. Klatrefeltet ligger i ei markert kløft i fjellet Skoddevarre. Det er et fint innføringsfelt med enklere ruter med lett tilgjengelig topp av berget. Rutene er 8-18 m høye.

Finnmarks største felt, sørvendt, kort anmarsj, ruter grad 4- til 8, en til to taulengder, ligger 18,2 km fra Alta Folkehøgskole.

Gapahuken ligger i tilknytning til Salkobekken klatrefelt. Her er det god overnattingsplass og flott bålplass med fantastisk utsikt utover Alta og Altafjorden.

Med Øytun som utgangspunkt har du tilgang på et enormt nettverk av stier. Perfekt for terreng-, sti- og endurosykling.

Den er 15 km lang og går rett forbi Øytun. Om vinteren tråkkes det langrennsløyper for klassisk og skøyting. Dette er en fin snarvei ned til sentrum!

Ligger nede i Alta sentrum.

Ligger nede i Alta sentrum. Her er det 25 m konkurransebasseng med 2 m dybde, aktivitetsbasseng med stupetårn 4 m dybde, strømningskanal, boblebad, badstuer, vannrutsjebane med tidtaking og 2 kafeer. Her ligger også Actic gym og bad treningssenter.

Ligger 25 km unna skolen. Her kan du stå på ski/brett under nordlyset og nyte fargespillet og stjernehimmelen. De har 5 løypetraseer, den lengste på 1400 meter, og gode muligheter til off piste kjøring og snøpark med hopp og rails. De har også en koselig varmestue med enkel bevertning.

Alta sentrum ligger ca 12 min med bil fra skolen. Her finner du kino, kjøpesentre, 5 sportsbutikker, konsertlokaler, idrettsanlegg, den kjente Nordlyskatedralen og mye mer. ”I Alta har vi alt!” Du kan finne ut mer om byen vår her: http://www.visitalta.no

Alta Folkehøgskole ligger i furuskogen ved foten av fjellet Skoddevarre, 6 km fra Alta sentrum og 12 km fra flyplassen.  Skolebygget og 8 internater ligger rundt et trivelig tun der også mange av skolens personale bor. I Skoddevarre finner du fiskevann, klatrefelt, sykkelstier og et flott tur- og skiterreng. Altaelva, som regnes som en av verdens beste lakseelver og som har Nord-Europas største elvecanyon Sautso, ligger i gåavstand fra skolen.

Friluftslivsparadiset Alta er omgitt av mange flotte naturområder. I nord har vi alpine tinder og hav som slår over klippene. Fjordene tar deg inn mot frodige daler og breer. I sør har vi Finnmarksvidda med endeløse vidder. På Alta Folkehøgskole er naturen og dyrelivet tett på og det gir oss uendelige muligheter. Som elev hos oss får du, sammen med andre, utforsket nesten alt!

Alta Folkehøgskole ble startet i 1917 i Havøysund, ytterst på Finnmarkskysten med navnet Øytun Folkehøgskole. Etter 50 år flyttet skolen til Alta, og beholdt navnet Øytun. Skolen eies av Normisjon, Indremisjonsforbundet og Norges Samemisjon. Desember 2016 endret skolen navn til Alta Folkehøgskole. Alta Folkehøgskole står i den kristne folkehøgskoletradisjonen og vil være en skole for alle uavhengig av livssyn.

Alta Folkehøgskole er en kristen folkehøgskole med fokus på kristne verdier og tro. Samtidig er vi et møtested for ulike meninger og livssyn der vi i respekt for hverandre kan utveksle troserfaringer, livserfaringer og meninger. Du trenger ikke være kristen for å gå på skolen, her er det rom for alle!

Katakomben er skolens stille rom og møtested for tro og tvil. Om du vil kan du bli med på katakombesamlingene som arrangeres av katakomberådet. Katakomberådet består av elever og en eller to fra personalet.

Du kan også bli med i bibelgrupper eller samtalegrupper hjemme hos de ansatte, dette arrangeres fra oktober til mars/april.

Alta Folkehøgskole er et internasjonalt fellesskap. Elevene kommer fra hele Norge, Sverige, Danmark, andre land i Europa og resten av verden. Undervisningen foregår på norsk, så det vil være en stor fordel å ha et kurs eller to i norsk før man begynner på Alta Folkehøgskole

Internat
Vi har 8 elevinternat på Alta Folkehøgskole. Dette er små hus fellesskap som er et godt utgangspunkt for sosiale utfordringer og livslange vennskap. 14-20 elever har felles gruppestue og kjøkken, og bor vegg i vegg med en familie i personalet.

WIFI
Skolen har trådløst nettverk både på skolen og alle internatene. Det er basert på et fibernett fra Alta kraftlag.

Hvert år gjennomfører Alta folkehøgskole en elevaksjon hvor elevene jobber sammen og samler inn penger til et godt formål. Dette skoleåret har elevene våre valgt å være med å støtte utdanning i India.

I 2010 innførte India the Right to Education Act (RTE), som blant annet lover gratis og obligatorisk skole for barn. Dit har ikke landet kommet enda. Spesielt gjelder dette barn fra undertrykte minoriteter og vanskeligstilte hjem. Gjennom Northern Evangelical Lutheran Church (NELC) tilbys derfor kvalitetsutdanning på tre barne- og ungdomsskoler: NELC Don Bosco School, Trinity English School, og Bessie Memorial School. Disse skolene har over 1500 elever til sammen.

På Don Bosco School er det også et internat knyttet til skolen hvor barn som har lang reisevei får muligheten til trygge oppvekstvilkår og god oppfølging.

Nytt av året er også Lahanti Yrkesopplæringssenter som gir yrkesopplæring for risikoutsatt ungdom i Jharkhand. Skolen drives gjennom den lokale organisasjonen Evangelical Social Acts Forum (ESAF) og prioriterer minoritetsungdom og elever som tidligere har sluttet på skolen. Hovedproblemet for disse allerede fattige ungdommene er mangel på muligheter. Dette kan føre til at de står i større fare for å bli offer for menneskehandel, vold, alkohol og narkotika-misbruk samt barne-ekteskap. Gjennom yrkesopplæringen er målet å bekjempe dette og gi ungdommene muligheter til en god fremtid.

Vi på Alta Folkehøgskole ønsker å gjøre en forskjell for disse barna ved å støtte Normisjon sitt prosjekt!

Alta Folkehøgskole ble startet i 1917 i Havøysund, ytterst på Finnmarkskysten med navnet Øytun Folkehøgskole. Etter 50 år flyttet skolen til Alta, og beholdt navnet Øytun. Skolen eies av Normisjon, Indremisjonsforbundet og Norges Samemisjon. Desember 2016 endret skolen navn til Alta Folkehøgskole. Alta Folkehøgskole står i den kristne folkehøgskoletradisjonen og vil være en skole for alle uavhengig av livssyn.

Instagram