Vi starter skoleåret med en fellestur til skolehytta på Finnmarksvidda – Orroshytta

Orros

Vi pakker alle valper, hunder, kanoer, elever og ansatte og reiser på Finnmarksvidda i begynnelsen av september! Her blir vi gjennom tre dager litt bedre kjent med hverandre på kryss og tvers av linjene. Vi prøver mange ulike aktiviteter i den friske høstlufta. Dagene går til fisking, kanopadling, snøregåing med hund, volleyball, buldring, bærplukking og tilbredning av villmarksmat. På kveldene har vi gode samtaler rundt bålet og kanskje får vi gleden av et lite nordlysshow?

Vi starter mørketiden med en skoletur og roadtrip gjennom Øst-Finnmark og til Russland

Russland/Øst-Finnmark

Til tross for at Russland er et av Norges grenseland, er det svært få som kjenner vår nabo i øst. Nå har du en unik mulighet til å bli med til Kolahalvøya og møte det russiske folket og deres kultur og natur. Det er et stort spenn på turen, med varierte opplevelser og innhold. I Murmansk er det storbyliv, sterke møter med russiske barn og ungdommer, og vi bor privat hjemme hos familier. I landsbyen Lovozero får vi en smak av russisk villmark og kulturen til urbefolkningen Sami og Komi. Denne turen vil du aldri glemme!

Øst-Finnmark rundt (alternativ)

På grunn av koronapandemien ble Russland-turen i 2020 og 2021 omgjort til en reise til mange av Øst-Finnmarks naturperler med mye kultur, historie og naturopplevelser og noen av Norges best bevarte villmarksområder!

Turen går først til Bugøynes, en av få bygder som ikke ble brent under 2. verdenskrig. Her får vi høre lokalhistorie, isbade i Barentshavet, ta Badstu og overnatter her til turen går videre til Kirkenes. I Kirkenes blir vi litt kjent med byen og dens historie, før vi utforsker villmarka i Øvre Pasvik Nasjonalpark. Turen avsluttes med to dager i fiskeværet Berlevåg, hvor vi møter lokale ildsjeler, lærer om kystkulturen lengst nord og opplever den råe og spektakulære naturen i området.

I februar hyller vi den kalde fine tida og de mulighetene den gir

Vintergleder

Andre uka i februar retter vi alt fokus på vinterens store gleder, men også de utfordringene den byr på. Vi får også besøk av Aleksander Gamme denne uka, som lærer bort det han kan om å drive med vinterfriluftsliv og blir med oss på turene! Vi reiser til Sarves alpinanlegg og setter opp en stor felles vinter-camp i bunn av skibakkene. Her bruker vi to dager til å trene på vintertelting, skredundervisning, skiturer og skikjøring, og ikke minst – masse bålkos.

Ditt eget eventyr

Her får du sammen med medelever planlegge og gjennomføre drømmeturen. Du kan starte eventyret på ski fra skolen, eller reise langt bort.

• Skitur over Finnmarksvidda
  • Isfiske etter storrøya og snarefangst av rype
  • Prøv deg som sjarkfisker
  • Toppturer i Finnmarksalpene
  • Prøve deg som skredobservatør
  • Øyhopping på Finnmarkskysten
  • Besøke reindriftsfamilie
  • Oppleve unike nasjonalparker som Stabbursdalen og Dividalen
  • Isfiske etter storrøya
  • Snarefangst av rype
  • Fotoworkshop på Varangerhalvøya

… og utallige andre muligheter

Finnmarksløpet

I mars kommer langt over tusen hunder til Alta for å delta i Finnmarksløpet, Europas lengste hundeløp. Du får være med som hjelper og funksjonær, og får oppleve Finnmarks største arrangement på innsiden.

Jøkelfjord

Pris: Inkludert i linjepris

Når skoleåret tikker mot slutten i mai gjør vi oss klare for å ta farvel, og da er det nok en gang tid for en fellestur for hele skolen. Hunder, kajakker, ski, fiskestenger, elever og ansatte reiser til Jøkelfjorden og setter opp en stor fellescamp med mange muligheter for aktiviteter med utgangspunkt helt nede i fjæra. Puddersnøen ligger fortsatt på fjellet så mulighetene for topptur og skikjøring i god “fjord til fjell”-stil er tilstede, samt sledeturer med huskyene i det vakre fjordlandskapet med utsikt til Øksfjordjøkelen! Havkajakkturer med utsikt til Lyngsalpene og fisketur til den historiske øya Spildra kan vi også friste med. Midnattsola er snart offisielt tilbake så vi nyter to lyse og lange dager sammen her før skoleåret er over.