I mørketiden kan du velge mellom studieturer til Russland og USA – våre store naboer i øst og vest
Russland

Pris: 6 000

Til tross for at Russland er et av Norges grenseland, er det svært få som kjenner vår nabo i øst. Nå har du en unik mulighet til å bli med til Kolahalvøya og møte det russiske folket og deres kultur og natur. Det er et stort spenn på turen, med varierte opplevelser og innhold. I Murmansk er det storbyliv, sterke møter med russiske barn og ungdommer, og vi bor privat hjemme hos familier. I landsbyen Lovozero får vi en smak av russisk villmark og kulturen til urbefolkningen Sami og Komi. Denne turen vil du aldri glemme!

Pris: 15 000

Reise til de heftigste nasjonalparkene i USA. Hoveddelen av turen går i Utah, Arizona og Nevada – med turer i bl.a. Bryce Canyon, Zion, Canyonlands og Arches. Vi møter indianere i Navajo Nation, og opplever Monument Valley og Antelope Canyon. Elever på linja Foto – Nordisk villmark/USA har denne turen som del av sitt linjeopplegg (inkludert i prisen på linja), og vi tilbyr også noen plasser til andre som vil oppleve USAs villmark.

• Skitur over Finnmarksvidda
  • Isfiske etter storrøya og snarefangst av rype
  • Prøv deg som sjarkfisker
  • Toppturer i Finnmarksalpene
  • Prøve deg som skredobservatør
  • Øyhopping på Finnmarkskysten
  • Besøke reindriftsfamilie

… og utallige andre muligheter

Finnmarksløpet

Pris: Inkludert i linjepris

I mars kommer langt over tusen hunder til Alta for å delta i Finnmarksløpet, Europas lengste hundeløp. Du får være med som hjelper og funksjonær, og får oppleve Finnmarks største arrangement på innsiden.

Kiteuke

Pris: 2 500

Innføring i kiting på Finnmarksvidda. Kjenn vinden løfte kiten og sus over vidda.

Varanger fuglefoto vinter-workshop

Pris: 4 200

Reise i vinter-Finnmark til eksotiske Varanger og Norges østligste punkt. Nordsida av Varangerfjorden er kjent som en av Europas beste vinterlokaliteter for fugleobservasjoner. Her fotograferer vi de fargerike og vakre praktærfuglene og stellers and. Havørn er også et kjent innslag langs kysten. Landskapene her er verd en reise i seg selv, og ekte fiskevær byr også på spennende motiver!  Overnatting skjer  i rorbuer/hus. Inkludert er også tur med RIB (åpen hurtiggående båt) på havet med fluktfoto av sjøfugler samt en natt/morgen i flytende kamuflasje hvor vi kommer riktig nær praktærfugl, stellers and, havelle m.fl. Vi besøker også Vardø helt i øst, og prøver nattfotografering og landskap.